tirsdag 1. april 2014

PALASSER OG BORTGJEMTE HAGER

Jeg har alltid hatt en soft-spot for marokkansk stil med de myke rundbuene og fargerike mosaikkflisene. Marokkanernes estetiske sans har det aldri vært noe i veien med, noe som gjenspeiles i de vakre palassene, hagene og bygningene du finner i Marrakech. Vi var så heldige å få besøke et utvalg av disse stedene, og foreviget de fine fargene og mønstrene med kamera.

Bahia Palasset


Detaljerte utskjæringer og appelsintrær. 


Bahia Palace ble bygd på 1800-tallet og huset tidligere storvisiren og alle hans damer. Det var utrolig mange rom og utrolig mange turister.


El Badi Palace


I dag er det ikke så mye som står igjen av det som en gang var et storslått palass dekorert med gull fra Sudan og italiensk marmor. Palasset ble bygd på slutten av 1500-tallet, men allerede på 1600-tallet ble det ribbet for verdier av en sultan som røsket med seg det han begjærte av skatter. 

Restuareringen av palasset foregår fremdeles og de varme murruinene er tilholdsted for både storker og sovende katter. Grafiske mønstre finner man både i skygger og i fliser. 
MathildeEtta, Ann-Mari og pusen tar seg en pust i bakken. 


Samtidig som vi besøkte palasset var det en utstilling med forskjellige kunstinstallasjoner av internasjonale og marokkanske kunstnere. Denne utstillingen var utrolig flott og de hadde klart å inkorporere kunsten og de gamle bygningene på en veldig fin måte, som gjorde turen hit til noe mer enn kun en historisk vandring i ruiner.

Majorelle Garden


Hagen til den franske maleren Jacques Majorelle er et utrolig deilig sted å oppholde seg hvis man trenger et pusterom fra pruting og solstek. Her er det frodig, stille og meditativt. Hvis man drar dit enten tidlig på morgenen eller sent på ettermiddagen kan du ha stedet så godt som for deg selv. Hvis du derimot drar dit midt på dagen, må du dele det med et par busslass med turister. 


Blide bloggere på tur. Her sammen med Satu, fotograf Monica og Astrid
Vi fant den samme blåfargen her som på Frida Kahlos hus i Mexico! Kunne godt tenkt meg å freshet opp bygården hjemme i de fargetonene. Medersa Coranic School
Roomie Ingeborg, hadde et kort fotokurs og utvidet min kunnskap om speilreflekskamera. Har ikke fått noe særlig lyst på nytt objektiv.. Ingeborg, si ifra når dere har salg på FotoVideo!

I den tidligere koranskolen fant vi en gjeng kunstnere som ventet på at vi skulle bli ferdig med å ta bilder av alle de små flisene og detaljene, slik at de kunne forevige stedet på papir. For et utrolig vakkert sted. Jeg skulle gjerne ha hatt en ettermiddag med tegneblokka der selv. 


4 kommentarer:

 1. Kan tenke meg at det ikke akkurat var vanskelig å finne flotte motiv og detaljer og forevige på papiret inne i koranskolen! Synd jeg ikke dro inn der også, men fant meg heldigvis en tekanne da :P

  Masse flotte bilder og skildringer fra Marrakech!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du for dra dit neste gang, Rentate! Jeg skulle gjerne hatt en sånn fin tekanne som du kjøpte deg, så det får jeg ta neste gang. Må jo bare prioritere når man har så liten tid som vi hadde, da rekker man ikke alt ;)

   Slett
 2. Oi, fikk ikke med meg at gjengen som satt på koranskolen var kunstnere, men når du sier det så høres det jo logisk ut! Mmm, lengter tilbake til sol, sommer og flotte blåfarger!! Godt det nærmer seg sommer her i Norge og ;)

  PS: Skal holde deg oppdatert på objektivtilbud ja ;)

  SvarSlett
 3. Så mange flotte bilder:)
  Det var ikke akkurat vanskelig å finne fine motiver! Og vi er nok to som ønsker oss nytt objektiv;)

  SvarSlett