onsdag 21. mai 2014

KORTREIST

 Nå som sommeren er rett rundt hjørnet og dagene er lyse og varme vil man helst være ute så mye som mulig. Dessverre har de fleste av oss forpliktelser i hverdagen, som gjør det vanskelig å reise på ferie. Det som derimot går an, er å reise på telttur selvom man skal på jobb dagen etter. I Oslo er vi så heldig å ha Marka kun et par t-banestopp unna. Ofte er det også kort vei fra t-banestasjon og ut til skogen. I fjor, når det var som varmest og den klamme leiligheten fristet lite, flyttet vi hverdagen ut i skogen. Vi lastet oss med telt og mat, og satt oss på banen mot Østmarka. Vi gikk av på Haugerud og trasket i ca tyve minutter før vi fant en idyllisk plass ved Lutvann. Etter å ha prøvd fiskelykken, drukket et par øl og fylt magen med grillmat, sluknet vi til lyden av mygg og lukten av bål. Neste morgen, var gåturen på tyve minutter kun en fin oppvarming til arbeidsdagen. Morgenvasken tok jeg i vannet og tørket meg i sola på svaberget. En perfekt start på dagen!


Hverdagscamping kan fungere utmerket på varme sommerdager og blir  en miniferie selvom man ikke har fri. Det gjelder å benytte seg av de mulighetene som finnes rett utenfor døren, så blir hverdagen litt morsommere. 


 Lutvann i Østmarka.Vi har ikke hund selv, men pleier noen ganger å låne en. Å ta med seg hunden på telttur er veldig hyggelig. Hvis du ikke har en selv, så foreslår jeg at du tilbyr deg å passe en. TURMAT

  

Turmat trenger ikke å være kjedelig mat, og det meste smaker enda bedre utendørs enn inne! For min del er det lite som slår salmasashimi. Kjøp med deg et støkke salmalaks, ta med en fjøl og en god skjærekniv og vips så har du din egen sushibar ute i det fri. Skjær fisken i tynne skrå skiver og ikke glem å skål med champagne! 


Måltidet blir enda bedre hvis du har en soyasaus og dyppe fiskebitene i. Her er en enkel og smakfull oppskrift som kan lages på forhånd og tas med ut på tur:

-1,5 dl soyasaus
-saften fra en lime eller to
-1 fedd hvitløk
-ca 1 cm bit med ingefær
-halv t-skje sukker
-et dryss med fersk koriander
-sesamfrø

Enjoy! 


Pinnebrød

-4 dl hvetemel
-2 ts bakepulver
-1 ts salt
-2 ts sukker
-6 ss olivenolje 
-1 dl kaldt vann

Kjøp noen gode pølser og tre brødet rundt pølsa!  
MATGLEDE


Jeg er så heldig å ha mange matglade venner som mer enn gjerne bruker timesvis foran grytene/grillen. Når vi drar på tur sammen er det et etegjilde uten like og det snakkes, planlegges og kokkeleres over en lav sko. Resultatet blir derfor alltid fortreffelig og stemningen er alltid på topp, jeg unner alle en tur til skogs med disse matnerdene.Grillet lam med rosmarin, løk og hvitløk, smaker akkurat like godt som det ser ut!Det meste smaker bra etter en runde på grillen. 


Hverken turen eller turmaten trenger å føles uoverkommelig. Gjør det enkelt og tilgengelig, så er terskelen for å komme seg ut lavere! Bruk nærområdet ditt og tenk kreativt om mat, begrensingnene ligger som regel i ditt eget hode og ting er enklere å gjennomføre enn man antar. Pakk sekken og flytt hverdagen ut i skogen, det er overraskende befriende! 

12 kommentarer:

 1. Stemningsfulle bilder :) Teltur er så koselig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig!! Elsker det, men ikke altfor lenge av gangen ;)

   Slett
 2. Oslomarka er en oase og vi er kjempeheldige som bor i nærheten av den! Jeg har overnattet på flere av DNT hyttene i Oslo marka, men aldri sovet i telt - noe jeg definitivt skal prioritere!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Marka er fantastisk, vi er heldige! Jeg har aldri prøvd DNT hyttene, kun sovet i telt, så da kan vi jo utveksle tips ;) Er jo ikke helt feil med en eng å sove i heller!

   Slett
 3. Superinspirerende post! Elsker å utnytte naturen til det fulle, slik du skriver om her. Gode mattips også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Må benytte sjansen når den først er der ;) God tur til statene, kos deg masse!!

   Slett
 4. Veldig fint innlegg :) Fantastiske bilder du har. Frister med laks!
  Jeg trur ikke det er mange storbyer i Europa hvor du kan være på camping i skauen en knapp halvtime utenfor byen.
  Matnerd...det må være den beste typen nerd vil jeg tro :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Matnerd er definitivt beste type nerd ;) Ja, det er et privilegium å ha naturen så nærme byen, det burde utnyttes oftere!

   Slett
 5. Åh, så idyllisk!! Har som mål å gjøre dette med min kjære i sommer jeg og! Vi har kjøpt nytt telt og greier, så nå har vi ingen unnskyldninger hvert fall! Veldig flotte bilder også btw =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det burde dere!! Fantastisk deilig å ha et sånt sted nesten rett utenfor døra. Det skal gjentas her også! :)

   Slett
 6. Det enkle er ofte det beste :) Men jeg må le litt ( på en hyggelig måte altså), ute i marka på telttur men Bollinger skal det drikkes :) Ha ha det synes jeg var kjempe festlig:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe ja, det skal sies at det ikke drikkes champagne hver gang vi er på tur akkurat. Classy camping ;)

   Slett