søndag 20. juli 2014

TRÆNAFESTIVALEN


  

Utilgjengelig, forblåst og langt til havs ligger det en liten øy. En liten øy hvor fisken vaker døgnet rundt og måkene ser ut som de spiser barn til frokost. Den lille øya som ligger midt på polarsirkelen har vært befolket i nærmere 9000 år, og mennneskene som bor der kaller seg folket fra havet. Trænværingene lever av fiske og har havet nært sitt hjerte, selvom det kan være både brutalt og nådeløst med de som ferdes der. Havet er lunefult, men også det viktigste og mest dyrebare de har. Å leve i slike robuste omgivelser krever folk som tåler en støyt.

For å komme til havfolket og den lille øya deres må du investere både tid og penger. Først må du ta deg til midten av Norge (Bødo eller Sandnessjøen) før du kan sette beina i båten og seile til havs. Der vil du passere både De syv søstere, Svartisen og mange hundre små øyer og holmer før du til slutt vil se de karakteristiske fjellene fra Sanna i horisonten. Deretter vil du stige i land til et lite samfunn fyllt med hjelpsomhet og smil. Et barn av havfolket vil tilby deg en tralle til bagasjen og jeg anbefaler deg å takke ja. Da får du både selskap på veien og sparer festivalbeina til dansingen. Den lille guiden din vil ta deg til nord-øst siden av øya hvor du kan finne deg en lun liten moseplass og slå opp teltet på. Å finne et sted med le er helt avgjørende for nattesøvnen og festivalopplevelsen. Når du har slått opp teltet, kan du sette over en kanne kaffe på primusen, nyte utsikten og vente på at Norges vakreste festival skal begynne. Velkommen til Træna og Trænafestivalen! 

9 kommentarer:

 1. Tøft! Så gøy! Og det ser jo superidyllisk ut! Jeg må komme meg opp dit et år altså! :D

  SvarSlett
 2. Tøft! Så gøy! Det så jo superidyllisk ut! Jeg må komme meg opp dit et år altså!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det burde du! Hvis det er fint vær er det verdens beste sted å være. Hvis det regner kan det være litt utfordrende ;)

   Slett
 3. Skal jeg noen gang komme meg på festival, tror jeg garantert det må bli denne!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror det hadde passet deg perfekt! Man kan jo ta veien oppover som en tur. Mange fine plasser underveis :)

   Slett
 4. Skjønner at dette er et must! Nydelige bilder og utrolig flott skrevet. Kjenner det kribler i reiselysten. :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare å hive seg rundt neste år og sette snuta til havs! Det er jo ikke så langt fra der du bor heller, Renate :)

   Slett