fredag 25. april 2014

BO-ZIN & DAR MOHA

Hvis du skal til Marokko og har lyst til å spise litt bedre mat i flotte omgivelser så har jeg to steder jeg vil anbefale deg å dra til. Dette er begge veletablerte og veldrevene restauranter som serverer både tradisjonell mat fra Marokko og marokkansk-asiatisk fusion. Jeg syntes ofte at gatemat kan være noe av det beste som finnes, men det ble dessverre liten tid til gatemat på denne turen. Men jeg vil tro at hvis du er interessert i autentisk marokkansk gatemat så burde du ta turen til Djema el Fnaa på kvelden, når det trilles ut bod på bod med krydrede spesialiterer på den store plassen. Vi ruslet forbi der på kveldstid og det var mer enn en ting det fristet å smøre ganen med. Gatematen får vente til neste tur, vi fikk hvertfall med oss to utrolig bra steder når vi var der, som er verdt å sjekke ut!

DAR MOHA


Restaurant Dar Moha er en av de restaurantene som du må vite om for å finne frem til. Jeg hadde aldri gjettet at det lå en oase av deilige smaker bak en så anonym fasade. Marrakech er stappfull av slike steder hvor man åpner en dør og plutselig trer inn i en hemmelig verden av planter og farger. 
Til forrett fikk vi mange små meze-retter servert i miniatyr taginer. Mange spennende smaker!


Hovedretten ble servert i en tradisjonell tagine som inneholdt deilig lammekjøtt og forskjellige grønnsaker. 


Ingen tvil om hva slags folk som er ute på tur. Alt skal dokumenteres med gjennomsnittlig fem bilder per motiv, godt det ikke bare er meg som bruker mye tid bak linsa. 


Marokkanerne har skjønt dette med hvitvin, frisk og fin! Desserten var minst like deilig som vinen. 


Alle riader har tydeligvis en husskillpadde eller tre. 


BO-ZIN
Hvis du har noe å feire når du er i Marrakech så foreslår jeg at du tar feiringen på Restaurant Bo-Zin. I de fancy lokalene får du servert mat som er en fusion mellom marokkansk og asiatisk mat, en ny og spennende kombinasjon. Lokalet har plass til flere hundre personer, og har servering ute og inne. Uteområdet åpner i april hvert år og hvis du ikke føler for en full middag så er dette en fin plass å sitte og nyte et glass hvitvin. Kvelden vi var der fikk vi en spesialmeny og den elegante franske vertinnen overværte at alt gikk som det skulle. Et par servitører sørget for at glassene aldri var tomme og det er relativt uvisst hvor mange flasker det gikk den kvelden. Vi rullet alle hjem den kvelden  mat-euforiske og fulle.


 

Forretten (som vi trodde var hovedrett) bestod av vårruller, innbakt gåselever, røkelaks og mye mer. Vi forspiste oss på forretten siden vi ikke var klar over at det kom et lass til med mat. Bildet til venstre er lånt fra Ann-Mari og bildet til høyre er av den deilig deilig gåselever-muffinsen. Bildet over har jeg lånt av Cecilie og viser hovedretten. I de små skålene fant vi både kamelkjøtt, fisk og entrecote omgitt av myke sauser og eksotiske smaker. Ute hadde de satt frem en stor bålpanne som det gikk an å varme seg på. 

Bo-Zin og Dar Moha er steder som byr på stemningsfulle lokaler og utsøkt mat og jeg anbefaler alle å vie dem en liten visitt om du er så heldig å befinne deg i Marrakech. 


Turen til Marokko var sponset av Visit Morocco og  Sahara Experience i samarbeid med Norske reiseblogger. Alt jeg skriver om er mine egne synspunkter og meninger, og jeg sto helt fritt til å skrive om hva som helst fra mine opplevelser i Marokko.

2 kommentarer:

  1. Ser ut som flotte steder. Tror det kan være greit å lese hva andre sier om spesielt restauranter før man reiser noen steder for som du sier så kan den ytre fasade ofte gi deg helt feil inntrykk. Så er det litt med det at hvis man leser flere inntrykk fra flere mennesker om samme sted så får man er god idé om hvordan stedet er og hva man kan forvente. Begge restaurantene ser supre ut :)

    SvarSlett
    Svar
    1. De var fantastiske begge to! Ja, særlig i Marokko så kan det være lurt å ha noen innside-tips, siden stedene ofte er gjemt vekk. Tripsadvisor gir jo også en grei pekepinn på steder, men har opplevd at det ikke har stemt også :)

      Slett