onsdag 26. mars 2014

MARRAKECH


Endelig var det Marrakech som stod for tur! Dette skulle bli en annerledes tur på mange måter. For det første så var det en gruppetur, jeg har aldri vært på gruppetur før og var i utgangspunktet litt skeptisk til å gå i kø for severdigheter. Jeg er vant til å ha mye frihet og gjøre ting i eget tempo, men jeg må si at gruppetur faktisk ga mersmak. For en gang skyld så slapp man å tenke så mye, alt var lignet opp, både ativiteter og måltider. Det sparer man mye energi på og man kan fokusere på å sosialisere og kose seg. For det andre var det en sponset tur, noe som også er helt nytt for min del. At alt var bestilt og betalt for var en luksus man sjelden får oppleve. Alt i alt var dette en tur proppet med mange nye utfordringer og opplevelser!
Jeg var vel egentlig mer spent på å møte folka jeg skulle reise med enn på selve turen, men det tok ikke lang tid før jeg skjønte at det var særdeles flotte folk jeg skulle dele de neste 4 dagene med. Med den samme store lidenskapen i livet hadde vi mye å snakke sammen om!

Zalagh Kasbah Hotel & Spa


 Vi ble innlosjert på Zalagh Kasbah Hotel & Spa som ligger et lite stykke utenfor bysentrum. Sammenlignet med de kakerlakkinnvaderte hostellene vi pleier å bo på, så var dette en rimelig høy oppgradering. Her var det både svømmebasseng, roseblader på sengene og spa. Selvom spa-avdelingen alltid var stengt og resten av gjestene på hotellet var 70-år gamle tyske turister, så var sengene gode og vannet i dusjen varmt, så jeg var fornøyd!


Bloggerne lounger i resepsjonsområdet, det eneste stedet på hotellet med nett-tilgang. Djemaa el Fna


Den gigantiske plassen Djemaa el Fna er selve hjertet av Marrakech og pulserer av liv og lyder. På kvelden trekker hundrevis av mennesker ut på plassen for å spille, selge, handle og spise. Overalt er det små og store grupperinger av folk som har flokket seg rundt noe av underholdningsverdi, enkelte opptredner mer uforståelige enn andre. Her fant vi både mannlige magedansere og menn som hadde betalt et par diram for å stå og fiske med stang.Det skal ikke stå på stemningen.


Ferskpresset appelsinjuice var det ikke vanskelig å oppdrive.


Man skulle hatt en egen koffert kun til lamper.Vi fikk smertelig erfare at det koster å ta bilde. Siden det var første dagen, var det lite veksel i pungen, så vi endte med å betalte gruppen på bildet over nok penger for en hel kveld, og de var veldig fornøyd med vår lille visitt.


Lettdampede sneiler eller kebab, her kunne man finne det meste som kunne mette. 


Helt i enden av Djemaa el-Fna ligger minaret til Koutoubia Moskèen. Det er den høyeste bygningen i Marrakech, et praktisk punkt og orientere seg etter. Den var enkel og grasiøs i sin utsmykning og tronet stolt over den rosa byen.
Djemaa el-Fma er en fin måte å starte sitt første møte med Marrakech på, der får man et inntrykk av både folk og kultur. Bare det å gå en runde å titte på folk skaper mange inntrykk og jeg la meg den kvelden med hodet fyllt med krydderlukter, trommelyder og fargemønster. 

10 kommentarer:

 1. Fint innlegg! :) Så ut som dere fikk se en del av torget enn oss som endte opp på takterrassen. Skulle svært gjerne hatt med meg en (eller ti) av de lyktene hjem :P Gleder meg til å se/lese mer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi gikk en del rundt og tittet på folk, veldig underholdene ;) Dere hadde så fin utsikt der oppe på kafèen, sikkert veldig oversiktlig. Man må bare reise tilbake på en shoppingtur slik at man kan fylle hele leiligheten med lamper, tepper og fat! :)

   Slett
 2. så masse fine bilder, ser ut som at vi har hatt en lik opplevelse av torget :) Veldig hyggelig å bli kjent med deg på turen!:)

  SvarSlett
 3. You have lovely photos from the trip! I haven't even managed to go through mine yet (other than those on Instagram...). :) It was great to meet you too on the trip!

  SvarSlett
 4. Oi, så gøy! Her var det mange kjente motiver! Mmm, skulle gjerne hatt med meg en haug av de lampene hjem altså! Takk for en utrolig hyggelig tid i Marokko! Veldig artig å bo på rom med deg og bli kjent med deg ;)

  SvarSlett
 5. Enig! Gruppeturer er vanligvis ikke det kjekkeste, men med denne gjengen var det jo bare ren glede og mye latter. Regner med vi sees igjen :)

  SvarSlett
 6. Utrolig hyggelig å blir kjent med dere alle sammen!! Får satse på at det blir flere turer, for makan til fin gjeng skal man lete lenge etter:) Ingeborg, du var en knallbra roomie, håper vi sees i Oslo en dag!

  SvarSlett
 7. Utrolig fine bilder! Hvis det bare hadde vært lyd på bildene kunne man bare lukket øynene og drømt seg tilbake... Og dette er absolutt den beste gruppeturen jeg har vært på:-)

  SvarSlett
 8. Veldig kult perspektiv på bildene dine! Hele gruppereise-greien var nytt for meg også, men det ble jo moro. Vi delte jo oss heldigvis inn i mindre grupper slik at vi ikke gikk alle 16 og shoppet samtidig :)

  SvarSlett
 9. Ja, det er mye lyd koblet til de bildene, Elisabeth! Hadde vært hyggelig å sett deg igjen i Oslo også! Stig, det tror jeg ikke hadde gått i og med at det tok 15 min å ta bilde av en kattunge ;)

  SvarSlett