onsdag 15. januar 2014

VULKANER, HESTER OG MARSHMALLOWS




 Vi dro fra regnet og soerover mot sola og Antigua, Guatemalas koloniale stolthet. I denne delen av Guatemala ligger det enormt mange vulkaner, baade aktive, sovnende og inaktive. Vi bestemte oss like saa godt for aa ta en liten tur opp paa den aktive vulkanen, Pacaya. Nesten morgen foer avreise, under morgenkaffen ser vi paa forsiden av avisen at nettopp denne vulkanen hadde et stort ubrudd natten foer. Da hadde den sovet siden 2010, men lava ingen hindring, vi dro opp likevel!

 Mona hadde vaert litt syk de siste dagene saa i medlidenhet til henne sa jeg det var greit at vi red hest opp vulkanen.. Det er kanskje ikke alle som vet det, men jeg er ganske hesteredd. Mona visste raad og saa seg ut den seigeste, gamle merra som nesten ikke kunne gaa og tenkte at hun umulig kunne legge ut i spontan galopp. Monis hadde rett, det tok en halv evighet aa komme seg opptil toppen, men det var helt i mitt tempo. Goey var det til og med!

Omringet av vulkaner paa alle kanter. 

Fine treiga. 

Siden det hadde vaert utbrudd natten foer, var det saapass varmt under stenene at vi kunne grille marshmallows paa lava`n.

 Mona spiste saa mange at hun ble kvalm.


Lava store, der kan du faa alt innen lava kunst! 


 Her derimot, fikk vi med oss solnegangen. 



1 kommentar: