tirsdag 28. januar 2014

SLIMVi hadde noen siste dager i Mexico City før vi måtte vende tilbake til minusgrader og snø. Dagene brukte vi til å være hyper-kulturelle og få med oss de museumene som vi ikke rakk sist vi var her.
Bildene over er fra Soumaya museumet, som eies av den nest rikeste mannen i verden, Carlos Slim. Museumet, som forsåvidt er oppkalt etter hans kone, består av hans private samling av diverse kunstobjekter, bla Dali, Rodin og Diego Rivera. Slim har tjent seg styrtrik på teleselskaper i Latin-Amerika og den meksikanske venninnen til Frida kunne fortelle at de lærer skremmenede mye om han på skolen.


Disse to fant vi i samlingen til Slim, han vil venstre syntes vi var så uttrykksfull og fin, mens hun til høyre ser ut som en kvinne-karakter fra tegneserien Pondus. Tror kunstneren som lagde denne hadde et noe anstrengt forhold til kvinner.. 
Vi viet også Antropologi Museumet et besøk den siste dagen. Mona ble litt lei alle voksdukkene og tok seg en yoga strekk utenfor. Museumet var gigantisk, men anbefales hvis du vil ha en solid innføring i meksikansk kulturhistorie. 


Sist, men ikke minst fant vi tilslutt Frida Kahlo`s bilde Las dos Fridas på Museumet for Moderne Kunst. Vi underer oss litt over hvor resten av bildene til Frida Kahlo henger, siden vi hadde litt problemer med å lokalisere dem. Bildet til Frida var i seg selv verdt hele beøket til den moderne museumet. Bildet til venstre derimot taler vel for seg selv.. Hvis du er lei av vanlig mat kan du alltids ty til plastmat. 


Denne karen fant vi i parken. Han var sulten og klar til å hoppe. Jeg trodde at ekorn var søte nøttespisende dyr, men han der var det skumleste jeg møtte på hele turen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar