onsdag 12. februar 2014

TUSEN OG EN NATT


Legger ut en forsinket stemningsrapport fra Istanbul-turen i desember. Byen var like vakker denne gangen som de andre gangene, med sine stolte minareter og fjerne bønnerop lå den og badet i sin historiske glans.  Grand Bazaar  Når man befinner seg i Istanbul er et besøk til Grand Bazar obligatorisk. Basaren er gigantisk og har eksistert de siste 600 årene. Det er en tidløs stemning der og man kan lett se for seg hvordan handlen forgikk tilbake i tiden. De samme ropene, prutingen og diskusjonene eksisterte nok da som nå. Prutingen gikk hardt for seg, som vanlig, og jeg har på følelsen at jeg gjorde meg litt upopulær hos enkelte selgere. Basaren kan være ganske overveldende i sin helhet og det er lett og gå seg vill i de små trange gangene. Her ender man fort opp med altfor mye å fylle kofferten med. Jeg tror pappa klarte å få med seg hele 6 lamper hjem, som i bunn og grunn er ganske lite sammenlignet med første gang vi var her, da han tok med seg en hel ovn i håndbaggasjen. 

Et skjerf eller 5 ble med hjem denne gangen også.                                                   Vi tok oss en vannpipe-rast mellom all shoppingen.


                                                                
Bosphorus og Galata-broen


Fiskerne var mange, men fiskene var små på Galata-broen. 
Asia og europa speiler seg i hverandre. 
Trafikkert på Bosphorus-stredet. 


                   


Fine lillebror.


Basilika Sisternene 


Det underjordiske vannreservoaret som romerne bygde, den gangen byen var en del av Romerriket.Kombinasjonen live musikk og raki, gjør det vanskelig å sitte stille. Det er lite som slår en ordentlig döner og en baklava til dessert. 
Tyrkisk kaffe og eple te, gjerne et par om dagen, takk. 


Topkapi palasset 


Her kunne sultanen boltre seg i både damer og plass. Det gigantiske palasset huset tilbake i tiden over 4000 mennesker av alle mulige type yrker. Det er fantastisk vakkert dekorert med fliser og ornamenter en sultan verdig. 


Pappa speider utover Taksim. 


Folkemengden skuer over til Asia-siden av Istanbul.Som seg hør og bør hadde Topkapi sin egen vakthund.      Kose bufè høres hyggelig ut, dit vil jeg.        


Galatasaray!


Skattejakt i Istanbuls antikkforretninger er litt mer eksotisk enn hjemme. 


1 kommentar:

  1. Passa rimelig godt at du laga en bloggpost om Istanbul akkurat nå, siden vi har kjøpt billetter til Byen nå (i slutten av mai). Herlig inspirasjon, du tar fantastiske bilder og skriver gode tekster. Hørte en fugl sang om Marrakesh?!

    SvarSlett