fredag 24. januar 2014

CHICHI


San Pedro la Laguna.Lago de Atitlan fortjener enda et innlegg, kun fordi det var så utrolig pent der. Vi hadde i utgangspunktet ikke tenkt til å bli så lenge i Atitlan, men det var rett og slett litt vanskelig å forlate stedet. Vi tok noen utflukter til et par andre byer i området, blant annet det berømte maya-maredet Chichi market i Chichicastenango.

På Chichi marked kan du finnne alt du måtte ønske deg av eksotiske tekstiler, jade-smykker og velduftende blomster. Det er en gang i uken og tiltrekker seg folk fra hele regionen som kommer hit for å selge tingene sine. Her gjelder det å prute hardt og håpe på å få en god deal. Vi er gamle i gamet og det går sport i å få gode priser. Det er både gøy og utfordrene å finne en balanse mellom å ikke betale for mye eller for lite. 

  Ikke bare har de et imponerende stort marked i Chichi, de har også en utrolig vakker kirke. Den var enkelt og grasiøs i all sin prakt. Tidens tann har satt sine spor i tretaket, noe som skaper en fin effekt med lyset som strømmer gjennom hullene i bjelkene. 

San Marcos sett fra vannet, vanskelig å gjette at det ligger en hel by gjemt bak det frodige landskapet.  I Santiago de Atitlan fant vi den myteomspunnede guden Maximo. Han er en dyr fyr i drift, han aksepterer kun alkohol og tobakk som ofringsgaver. Sigarettene røyker han selv og alkoholen drikker han, meget fascinerende opplegg. Han skifter hjem hvert år og for å finne han må man bestikke et barn eller tre.


Utvalget av ting å fylle sekken med er enormt. Den ble stappfull i år også og vi måtte se oss nødt til å supplere med en ekstra bag denne gangen som de forrige gangene. Bussen på bildet kalles en "kyllingbuss", hvorfor den kalles akkurat dette er litt uvisst, men vi har en teori om at det er fordi du risikerer å dele plassen din med en kylling eller 10. Bussene høres ut som båter, ser ut et sirkus og kjører så fort at du må holde deg for øynene. 


 San Pedro la Laguna. 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar