tirsdag 7. januar 2014

GO SLOW

          
Isla Mujeres
  Rett utenfor Cancun ligger en liten oey med det klareste vannet, kvinnnes oey kalles den. Ikke bare har den det klareste turkise vannet, den har ogsaa et undervannsmuseum med over 350 skulpturer. Skulpturene er ikke kun dekorative de er ogsaa funksjonelle i den forstand at de med tiden blir til korallrev. For 8 aar siden var det en orkan som oedela store deler av revene og korallene paa oeya, saa ideen med museumet er aa lage baerekraftig kunst. 


Cancun paa avstand. Et sted fylt med amerikanske turister og fastfood, med andre ord ikke et sted aa bli vaerende. 


Vi tar en margarita-rast i swing baren. 


Guiden vaar plukket en korall paa veien. 


Playa del Carmen 2014
Playa del Carmen er en slags light vaerson av Cancun, vi bodde paa et hyggelig hostel utenfor byen og slapp billig unna de slitsomme turistene. Her feiret vi nyttaarsaften i godt selskap med to andre norske jenter og en australsk. Det var en hyggelig kveld med buffé paa hostel (inkludert nyttaarskalkun!) salsaband paa stranden og gratis cava, alt man kan oenske seg for en vellykka nyttaarsaften!


Tulum 
Penere sted skal man lete lenge etter. Her er det laidback strandliv som gjelder. Vi fant noen ruiner aa beskue. 

Grotte-snorkling i Cenote dos Ojos. Naar det regner er det ikke saa mye annet aa ta seg til enn aa dra paa grotte-snorkling. Anbefales ikke hvis du har klaustrofobi eller er moerkredd. Vi snorklet inn til 
"the bat cave" og for aa komme inn dit maatte vi svoemme gjennom aapninger hvor det kun var plass til toppen av hodet og snorkelen, resten av kroppen maatte vaere under vann. Det ble en spennende utflukt og et bra alternativ til vanlig snorkling. 


Posering i vaatdrakt er helt noedvendig.


Spartanskt, men hyggelig i bungalow'n paa stranda. 


Beliz: Caye Caulker
Vi tok en snartur innom Beliz og backpacker-oeya Caye Caulker. Her gaar ting i sakte tempo og vi faar tilsnakk for at vi til og med gaar for fort. Vi gjoer som de lokale, stresser ned og tar oss en timeout i hengekoeya. 


Å komme til Beliz er som aa komme til et nytt kontinent. Kulturelt sett er det veldig annerledes enn Mexico. Beliz var tidligere en britisk koloni og baerer fremdeles preg av det. Her snakker de kreolsk (som er beslektet med engelsk, men umulig aa forstaa), de lytter til og lovpriser reggae og folk generelt lever en langt over gjennomsnittet relaxed livsstil. 

             Definitivt ikke alkoholreklame forbud.      


Spreke farger, vi har noe aa laere vi nordmenn. 


De leker ikke pirater. 


Nyter en fersk hummersushi!


You better Belize it !

2 kommentarer:

  1. Herremin! Dette så jo mildt sagt fantastisk ut! Jeg kjenner reiselysten vrir seg i meg. Skulle gitt mye for å være der med dere..! Jeg sitter derimot på kontoret uten noe særlig mulighet for bevegelse grunnet denne gipsen på foten og titter ut vinduet i nå og da på det konstant triste og grå været. Det er heldigvis meldt sol her nå framover men med det følger det med et par minusgrader eller 6. Så da blir det ekstra spennende å gå på krykker på glatta da vet du..;-) Ta en drink på stranda for meg og da, og kos dere gløgg! Det har dere fortjent <3

    SvarSlett
  2. Vi skåler for deg, synnøve, det kan du stole på! Du skulle jo vært med! Håper det går fint med foten din og at du er forsiktig på glatta. Gleder meg til å se deg når vi kommer hjem :D klem

    SvarSlett