mandag 9. mars 2009

Peru, Lima

Sjarmerende og billige Home Peru.

Styggelima?

Lordag formiddag marsjerte militaeret med korpsmusikk, det skal sies at det var litt mer spenstig korpsmusikk her enn hjemme.


San Francisco kloster og katakomber. I katakombene ligger det 24000 mennesker begravd fra rundt for 1500 tallet. Kirken som det er bildet av ligger rett over katakombene og de fleste ville helst bli begravd rett under det rode teppet, for aa vare naermest gud. Klosteret er fremdeles eksiterende.

Knoklene i katakombene er synstematisk organisert, bein for bein.


Naa har vi endelig kommet oss til et nytt land og vi gledet oss til litt forandring etter aa ha vaert over en mnd i Brasilbobla. Forandring fikk vi ihvertfall for Brasil og Peru er veldig forskjellige paa mange maater, bla saa er folka lavere, alle kaller oss gringa, tinga billigere og trafikken 10 ganger farligere (ihvertfall i Lima). Alle vi har modt underveis som har vaert i Peru har fortalt oss at Lima virkelig ikke er noe sted aa oppholde seg, saa forventningene var mildt sagt ganske lave naar vi kom hit. Men dette skulle vise seg aa snu raskt. Byen var jo riktig sjarmerende paa sin merkelig maate, saa vi lurer virkelig paa hvor alle disse folkene har befinni seg for aa hate denne byen saa intenst. Det er sant at det alltid er taake i Lima, men akkurat mellom januar og april kan du faktisk se smutthull i taaka. Vi hadde straalende sol hver dag og brukte de faa dagene vi hadde satt av i Lima til aa rusle rundt aa titte paa alle de godt bevarte kolonihusa som er over hele byen. Dessutten bodde vi paa verdens koseligste hostel (Home Peru), der det jobbet en resepsjonist som opptraadde som baade sentralborddame, resepsjonist og reiselivsagent samtidig. Ho hjalp oss aa booke mye av turen vaares fremover og var til fantastisk god hjelp!

3 kommentarer:

  1. Det gjelder bare å stille med et åpent sinn! og det har dere jo... Får veldig lyst til å reise litt igjen, ja... hilsen Inger liljan som er anonym

    SvarSlett
  2. Hei - så moro å lese! Og ekstra moro når jeg hørte musikk av novolima på radio'n i dag, veldig tøff musikk fra Lima! Her skinner sola i dag, og snøen renner sakte vekk. Det er fremdeles lyst selv om klokka er halv sju. Og livet er temmelig godt å leve. Nyt reisen videre!

    SvarSlett
  3. Takk for det! Peru er fantastisk spennende og panfloytemusikken er absolutt overalt, jeg elsker det! Har jo hatt noe for panfloyte helt siden vi var paa diverse sykkelturer gjennom danmark i barndommen. Vi stiller alltid med aapent sinn, noe annet ville vaert utenkelig:) Jeg sier bare : kom hit!

    SvarSlett