mandag 26. januar 2009

Is that a banana in your eye, or are you just happy to see me?

Dette er vaar siste dag i Buenos Aires!
Desverre faar vi ikke moett Kaisa som kommer hit i februar. Derfor har jeg tenkt aa lage en 10. punktsliste med reisetips - spesiellt til Kaisa (og alle andre som skal til Buenos Aires).

1. Bo paa B.A. Stop, Rivadavia 1194. Mens man er der burde man minst en gang dra paa fylla med resepsjonisten - i resepsjonen som ogsaa fungerer som en provisorisk bar . Og legge inn musikken til den samme fulle resepsjonisten (han med mòrke lokker) pà mp3-spilleren.

2. Ta en fotoshoot pà en av Buenos Aires' mange locations - her fra Frida y Mona - Playing with the bananas, der en ekte fotograf faktisk har tatt bilder av oss til hans prosjekt - Girls and Food. Merk: Dette bildet er ikke et av de som kommer med pà utstillingen. Andre bra steder à ta bilder er Recoleta-kirkegàrden, og parkene i Palermo.

3. Anmeld et tyveri - un robo, pà et lokalt politikontor - comisaria. Det er suverent for à òve pà spansken, og de er bare sà hjelpsomme. Det nye spràket Spanglish, en blanding mellom spansk og engelsk, er ganske greit à forstà nàr man legger pà armbevegelser. Tilleggstips hvis man ikke er sà keen pà à besòke politiet: Ikke sett igjen sandalene dine (eller noe annet du er glad i) pà oppholdsrommet. Backpackere stjeler ogsà!

4. Dra pà bar til bar-hopping i San Telmo, den eldste og kanskje mest sjarmerende bydelen.

5. Dra pà tangoshow - det er utrolig gòy à se pà, og litt mindre krevende enn à laere det selv.

6. Spis biff med potetstappe - det er skikkelig godt.

7. Pà lòrdager, dra til gamle Palermo pà marked, og for à slenge rundt i gatene sànn som resten av hippe, unge folk i Buenos Aires. Ikke ta med for mye penger, da kjòper man bare for mange kjoler.

8. Pà sòndager, ta t-banen til Plaza Italia og ha piknik i parkene nord for Palermo. Roseparken kommer garantert til à matche den nye kjolen fra igàr.

9. Nàr det blir for varmt i byen, ta ferja over til Uruguay og dra pà solferie pà stranda. Alle gjòr det - Som New Yorks Hamptons og Oslos vestfoldbyer kan man vel nesten si.

10. Hòr pà tips fra brunbarka backpackere, resepsjonister og drosjesjàfòrer. De vet hva de snakker om

4 kommentarer:

  1. Hei hei dere sør-amerikafarer. Tusen takk for listen. Det var veldig hyggelig, og nå gleder jeg nesten litt mer enn jeg gruer meg til å reise:)
    Selv om vi ikke treffes, så er det hyggelig å vite at vi er på samme kontinent, da vet jeg at det er noen kjente ikke alt for langt borte:)

    Ha en fremdeles hyggelig reise, jeg skal tenke masse på dere.

    SvarSlett
  2. hei svei fra mamma

    SvarSlett
  3. alle i laskenveien leser blog og koser oss. det er artig, og dere er noen heldige griser.Hilsen mamma

    SvarSlett
  4. Jo takk, hyggelig at dere leser bloggen vaar. Du maa skrive navn paa kommentaren ogsaa da vettu Inger Liljan, saa vi skjónner at det er deg! Vi har det bra fortsatt - naa er vi i Brazil, men hanne marit skal tvinge megtil aa sove ute i bushen i hengekóye, sammen med edderkoppene (jeg er redd).. saa vi snakkes hvis vi overlever

    SvarSlett