onsdag 18. juni 2014

GRÀCIA


Gràcia er et av Barcelonas mange distrikter og ligger helt nord på kartet. Det skiller seg fra en del av de andre distriktene siden det en gang var en selvstendig landsby utenfor Barcelona. Ettersom byen vokste ble den etterhvert inkorporert iden, men området har beholdt sin landsbyaktige sjarm. Her er det roligere, billigere og fungerer som et pusterom i den til tider kaotiske storbyvrimmelen. Jeg sverger alltid til å bo i Gracia når jeg besøker Barcelona fordi prisene er hyggeligere, butikkene mer sjarmerende og restaurantutvalget upåklagelig bra. Det finnes alltid en liten placa og nyte et glass vin på, og på kveldstid forvandles de til uformelle festplasser hvor folk spiller gitar og drikker øl. Vår favoritt er Placa del Sol, hvor det finnes uteserveringer i sola og hippier med hunder og gitarer. 

Bo: 
Sant Jordi Hostel:


Hvis du reiser på budsjett er ofte hostell et bra alternativ og Sant Jordi er kanskje et av de beste. Det er rent, romslig, billig og har alltid varmt vann i dusjen. Flinke til å arrangere aktitivteter er de også, her er det både sangriakvelder og barrunder. Det ligger midt i hjertet av Gracia og personalet er behjelpelige med det meste. Her er det mye valuta for pengene. Hvis du er av den litt mer private typen og liker å ha ditt eget sted, så kan jeg også anbefale å leie leilighet. Da har man frihet til å lage sin egen mat og gå uforstyrret rundt naken. Ingrediensene kan du kjøpe på det lokale matmarkedet, som går mathallen i Oslo en høy gang.

Spise: 

Frokost:
Mama`s Cafè


Mamas Cafè er stedet vi har sittet litt for mange sene morgener med hodepine og craving på smelta ost. De fyller alle dine frokostbehov og litt til. De bruker kun økologiske råvarer og det beste av alt, de serverer frokost hele dagen! 


La Nena:


Er man ute etter mye mat er frokostcafèen La Nena stedet. Posjonene er enorme, velsmakende og stedet har masse autentisk sjarm.


Vi har ikke Wi-Fi, snakk med hverandre! La Nena. 

Lunsj og middag:
Kibuka

Kibuka Sushi. Lar bildet tale for seg. Sykt godt. 

Sol y Lluna:


Sol y Lluna serverer tradisjonelle spanske retter på delikat vis. Både carpaccion og tunfisktarteren var vanvittig gode. Betjeningen er dessuten særdeles hyggelige, faktisk så hyggelige at de personlig gikk ut for å kjøpe en pakke is til foten min. Bra service og bra mat, man trenger ikke mer.Timeline er et perfekt sted å avslutte kvelden. Her serverer de mojito i syltetøyglass og enkle tapasretter til nattmat.


Placa del sol. 

SE:
Park Güell


Park Güell, Gaudis elleville lekeplass. Den gigantiske parken er fyllt med arkitektoniske formasjoner i mosaikk og sten, som organisk snirkler seg rundt det store grøntområde. Mellom busker og mosaikk-kunsten finnes det også et par hus som ser ut som de er bygd i pepperkakedeig og pyntet med non-stop. Parken har mange fine utkikkspunkter og man får en god oversikt over byen fra de grønne toppene. 


Sagrada Familia:


Antoni Gaudi startet byggingen av kirken i 1883, men han rakk aldri å se den ferdigstilt før han ble påkjørt av trikken i 1926. Byggingen derimot fortsatte lenge etter Gaudi`s død og pågår fremdeles. Planen er at kirken skal stå ferdig i 2026 og de arbeider fremdeles etter Gaudi`s gamle skisser, men utført av moderne kunstnere. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har sett noe lignende. Utvendig ser den ut som en undersjøisk katedral som har steget opp fra havets dyp. Resultatet skal vise tre fasader og atten spir, foreløpig er det et stykke igjen, men det er veldig spennende å følge utviklingen underveis. For hver gang jeg besøker kirken ser den annerledes ut. Man kan gå å titte i timesvis, man blir ganske svimmel av alle utsmykningene og de organsiske formasjonene, men det er et så til de grader fascinerende bygg. 


Gracia er en deilig liten oase i asfaltjungelen, fyllt med kunstneriske mesterverk og drøssevis med autentisk sjarm. Et perfekt sted for cafè-titting, shopping i nisjèbutikker og bedre middager!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar