mandag 23. desember 2013

MEXICO CITY


Hvordan kan man oppsummere en storby med 20 millioner mennesker? Bortsett fra konstant trafikk-kork. Vi kom med mange forventninger, men etter en uke i vaart nye eventyr, Mexico, har vi ogsaa skjoent at vi maa ta dagene som de kommer. Det gaar nemlig ikke alltid en buss.
 
Asfaltjungelen Mexico City er elsket og hatet, og vi hadde faatt mange tips om hva vi skulle og ikke skulle gjoere. Vi bodde paa et koselig hostell i bydelen la Condesa, et omraade som kjennetegnes av hoey hipsterfaktor, mye designbutikker, heftig uteliv og gamle, fasjonable villaer i spansk stil. Det er deilig aa bo i et litt roligere omraade et stykke fra sentrum, og der vi ikke er redde for aa gaa ute om kveldene.

Vi var desverre hardt rammet av jetlag, noe som har gitt oss en merkelig doegnrytme der vi staar opp klokka 8 og fortsatt ikke har smakt tequila. Denne hittil ukjente livsstilen gjoer jo at vi faar sett utrolig mye museer og severdigheter.

 


Mexico City har veldig mye fin arkitektur. Vi besoekte galleriet Karimanzutto i bydelen Chapultepec (under). Et annet imponerende bygg er museet Sumayo, eid av verdens rikeste mann, meksikaneren mr. Slim. Han har en imponerende samling Dali-skulpturer, og mye bra meksikansk kunst.
 



                Sumayo                                              Hostellet vaart, med innebygd bakgaard

 
Frida Kahlos blaa hus i Coyacan







Meksikanske farger paa utstillingen av Laura Anderson Barbata paa Museo de Ciudad de Mexico 




 
 

Og selvfoelgelig har vi spist utrolig mye taco!

2 kommentarer:

  1. "Verdens rikeste mann" lyder velkjent. :) misunnelig.

    SvarSlett
  2. Han her har visst tatt over ;)

    SvarSlett