mandag 8. september 2014

RAVAL

Raval, like hipt som det høres ut, er en av Barcelonas morsomte bydeler å traske rundt i. Kanskje ikke Barcelonas mest polerte område, men definitivt et av de mest pulserende. Ta en stikkgate fra La Rambla og du detter inn i en verden av second hand butikker, graffitikunst og brune barer. Det historiske området er et ypperlig sted for shopping, hvis du er ute etter små sjarmerende butikker med lite mainstream-varer. Før var Raval et av Barcelonas mest belastede områder med mye prostitusjon og kriminalitet, men de siste tiårene har det skjedd en stor endring til det positive for den dårlig beryktede bydelen. 
"Governing a large nation is like cooking a small fish" 
which means when governing a country it is necessary to: 
know the techniques,
control the heat,
measure the condiments, 
add the necessary touches
and respect the product

Man trenger ikke flytte blikket langt før man får øye på en kafè eller en liten tapasrastaurant med billig vin og myk serranoskinke. Vi kom tilfeldigvis over en knallbra asiatisk hvor vi slurpet i oss litt beinmarg.
MACBA, museumet for moderne kunst ligger å troner mellom de gamle bygningene i hjertet av Raval. De har et bredt utvalg av moderne kunst og man kan fordype seg i den koseptuelle kunstens verden i timesvis, hvis man har tid. 


Raval er en bydel man ikke burde gå glipp av hvis man er på bytur i Barcelona. Den skiller seg ut fra resten av gamlebyen med sin sjarmerende ærlighet og fortjener et besøk eller fler.

6 kommentarer:

 1. Bra tips! Absolutt et sted jeg skal få med meg når jeg en gang for somlet meg til å bestille tur til Barcelona. Er jo nesten litt flaut å ikke ha vært i denne byen jo...

  SvarSlett
  Svar
  1. Men da har du noe godt i vente Elisabeth! Bare å begynne glede seg :)

   Slett
 2. Fantastisk tips. Jeg liker ikke å være alt for mye i de mest heavy turist strøkene og da er jo et sted som dette helt perfekt. Dette må jeg sjekke ut neste gang jeg er i Barcelona :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:) Ja, det anbefales. Det er nok turister der også, men ikke de største mengdene.

   Slett
 3. så kjekt tips. Var nettopp i Barcelona men fikk kun gjøre turist ting. Så absolutt en by jeg skal tilbake til - da kommer dette godt med :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh heldige deg! Ja, det er en by man lett reiser tilbake til:)

   Slett