torsdag 14. juni 2012

Alliance High School

Elevene springer fra time til time
Igaar var vi en tur utenfor Nairobi for aa besoeke Alliance High School. Frida har jobbet litt for en norsk-kenyansk organisasjon som heter Learning Means. De jobber med aa samle inn penger I Norge for aa stoette skolegangen til lovende studenter I Kenya, og Alliance er en av deres samarbeidsskoler. Det var fint aa se hvordan det var paa skolen, laere litt mer om skolesystemet og gjoere litt nytte for oss samtidig. Vi fikk sjansen til aa snakke med en elev som har faatt stoette, og skrive litt om han til Learning Means sine nettsider. I tillegg har vi faatt med informasjon om en annen elev som trenger stoette, og skal levere dette naar vi kommer tilbake til Norge. Alliance er en av Kenyas beste skoler med topp resultater, og aa komme inn her er stor mulighet, men koster mye penger.
Alliance er delt opp i to campuser, en jenteskole og en gutteskole. Elevene bor paa skolen, spiser alle maaltider der og er bare hjemme i feriene. Sammenlignet med de andre skolene vi har sett sammen med Deaf Aid var det ganske annerledes. Groenn plen og planter med smaa stier, to biblioteker, selvsagt eget kapell, mange laberatorier og verksteder, egen bygning for musikkelever, og fire “hus” der elevene bor, i ekte Harry Potter-stil. Husene var oppkalt etter tidligere rektorer, og de mest dedikerte av dem hadde tilogmed bedt om aa bli begravet paa skolens omraade.
Skolen hadde sin egen gaardsdrift og proever aa bruke mest mulig av det de dyrker selv, for aa kutte kostnader. Vi fikk en omfattende omvisning, og ble presentert til alle som “vaare norske sponsorer”. Det var litt artig da.
Mr. Kinyanjui oensket oss velkommen. Han jobber med aa skaffe stoette til de elevene som trenger det, og jogga rundt hele skolen med oss.

Ikke helt safari, men kule likevel!

5 kommentarer:

 1. jeg likte grisene. odd johann vil ha en i leiligheten. han sa det!

  SvarSlett
 2. Så bra du likte grisene, jeg elsket dem! De andré mobbet meg for det, men de er jo kjempekule. Bare gled deg til å se alle de andré grisebildene!

  SvarSlett
 3. Hei igjen Hanne Marit!
  Hva dere opplever, helt utrolig. Så bra at dere er blitt så godt mottatt. Måtte være veldig spesielt å få besøke denne familien som du skriver om, ja de har det nok ikke som oss her hjemme, litt å lære for oss at noen må klare seg med lite. Vi tar ting som en selvfølge.
  Her er alt bra, men sommeren lar seg vente på, kommer vel når dere kommer hjem igjen. Regner nesten hver dag syns jeg.
  Ha en fortsatt fin og opplevelsesrik ferie. Hils de andre. Klem fra tanta

  SvarSlett
 4. Takk tante grete! Vi kjeder oss definitivt ikke. Jeg lover å ta med sommeren hjem til frebergsvik, gleder meg til late hyttedager. Hils alle :)

  SvarSlett