lørdag 18. desember 2010

Konger, Kriger og Skredderer i Sentral-Vietnam



Vi tok nattoget fra Hanoi og soerover i landet til byen Hue. Hue ligger omtrent midt i Vietnam og er den tidligere hovedstaden til landet. Byen baerer preg av mange forskjellige historiske hendelser. I gamledager var det ikke bare hovedstaden, men ogsaa en sentral kongeby. Byen er delt i to mellom den gamle bydelen og den nye. Den gamle inneholder "den forbudte by" hvor kongen bodde. Hue var en av de stedene som led hardest under vietnamkrigen fordi det laa rett ved den demilitariserte sonen som delte landet mellom nord og soer. Bunkerser og tusenvis av graver minner om en blodig tid i det ellers fredlige landskapet. Byen led store tap under tet offensiven i 1968 og store deler av de historiske omraadene er oedelagt pga av bombing. I dag staar byen paa UNESCOs liste over verdensarven og store restaureringsarbeider er satt igang. Vi hadde bare 1 dag i Hue saa vi leide mopeder av to veldig hyggelige menn som kjoerte oss fra severdighet til severdighet. Dermed rakk vi aa se nesten alt som var verdt aa se paa en dag!





Elven var grensen mellom nord og soer Vietnam.


guidene vaares:)





Kongegravene er som kongegraver flest: overdaadig, men imponerende. Mange turister dropper og ta turen innom Hue og det merkes. Veldig rart aa ha et stort historisk omraade for seg selv. Fantastisk!





Valutaen i Vietnam er til aa bli sproe av. 100 000 dong = 30 kroner! Her har vi tatt ut 4 milioner kroner, bare legg merke til alle nullene! Fort gjort aa gi feil, men morsomt aa kunne svi av et par millioner om dagen.


Skredderbyen Hoi An er et mekka for den klesinteresserte. Her faar du alt fasongsydd paa en dag!




1 kommentar:

  1. Herre li, det ser helt fantastisk ut! Og spennende. kos dere videre på reisen:) Xoxo Marte

    SvarSlett