søndag 10. juni 2012

Gjester i Kiberaslummen


                                                                



A.K. og jeg (Frida) ankom Nairobi med skolebussen paa fredag morgen, og etter en kort powernap var vi klare for vaar foerste tegnspraaktime paa Deaf Aid-kontoret. Det var kjempehyggelig aa moete folka paa kontoret, og laere aa kommunisere litt med de doeve. Det gaar mest i Hello, Thank you, og My name is, men endelig skjoente vi hva barna i skolebussen hadde proevd aa si!
Vi bor paa et slags hotell et godt stykke fra sentrum, men i naerheten av kontoret. De fleste andre gjestene er nonner, frokosten er bare tilgjengelig fram til 8:00, og A.K og jeg fikk ikke dele dobbeltrom fordi vi er samme kjoenn. De er litt konservative her... Heldigvis hadde de et rom med koeyeseng, og det var greit for Gud.
Paa loerdag var det fri paa skolen, men vi fikk vaere med paa tegnespraaktime med foreldrene til de doeve elevene i Kibera. Det er et tilbud de faar hver loerdag, fordi Deaf Aid fokuserer mye paa at foreldrene ogsaa maa kunne kommunisere med barna sine. Etterpaa fikk vi besoeke en familie i slummen, kokka paa skolen, Caro og mannen Tom, som begge er doeve. De bor i utkanten av Kibera, med en soenn og to andre mennesker i et rom paa ca 9 kvm. Tom jobber i en organisasjon som sprer informasjon om HIV og AIDS til doeve. Han forklarte at doeve er mye mer utsatt fordi det er vanskeligere for dem aa faa jobber, det er mye fattigdom blant doeve og mange kvinner maa prostituere seg. I tillegg er det vanskelig for helsepersonell aa kommunisere med doeve og Tom mente at selv om AIDS er noe folk er opptatt av i Kenya, er det et tema doeve snakker lite om.

Det var fantastisk aa faa besoeke Tom og Caro, og og hoere om jobben han gjoer. Vi ble tatt saa godt imot. Huset deres er et slags samlingspunkt for doeve i slummen. Etter en times tid hadde jungeltelegrafen gaatt og mange av vennene deres kom for aa hilse paa oss og oenske oss vel hjem. Flaks at vi har blitt saa gode i
Kenyansk tegnespraak!



                                                             Hanne Marit og Jan Inge blir introdusert paa skolen.        
         
                           
Vikitg aa gaa foran som et godt eksempel. 

Vi kjoepte med litt matvarer til hjemmebesok hos Tom og Caro.


  

Nairobi's skyline

3 kommentarer:

  1. 9 kvm. shit! ikke dårlig. hvordan er maten?? må jo være litt spennende å bo med disse nonnene da. litt romantisk liksom. selv om det kan bli mye gud å forholde seg til?!

    SvarSlett
  2. Ja, det lurer vi også på, det med maten altså. Hittil har vi bare spist junkfood ala pizza og hamburger, med unntak av et veldig bra etiopisk måltid. Det blir litt mye Gud Å forholde seg til, spesielt når de må blande han inn i alt.

    SvarSlett
  3. EHEM! på tide med nytt innlegg. fansen krever mer innblikk fra kenya reisen..

    SvarSlett