mandag 3. januar 2011

2 uker med besok!

Det har staatt litt labert til paa bloggfronten de siste ukene, men det skyldes staselig besok fra Norge som vi prioriterte aa bruke tiden paa. Etter aa ha sittet fast i 3 dager paa flyplassen i Frankfurt pga 4 cm sno (?!) kom Karina og Mona seg endelig nedover. Vi motte dem i Saigon og dro nesten direkte ut til oya Phu Qouc som ligger mellom Vietnam og Kambodsja.


Phu Qouc Island:

Mona er klar for snorkling. Det var litt lite fisk aa se noe som kommer av at av de 90 000 som bor paa oya er 60 000 av dem fiskere.

Holka av en baat som vi tok fra oya og over til fastlandet. Etter et par timer paa dette vraket bar det av gaarde 3 timer bakpaa moped gjennom landsbygda for vi kunne komme oss til grensa til Kambodsja.


Mekong delta:

Vi tok en elvebaat oppover Mekong delta for aa komme oss til Kambodsjas hovedstad Phnom Pehn.

Flytende besinstasjon.


Vi prover desperat aa bli kvitt den norske vinterhuden og benytter en hver anledning til aa sole oss.

Siem Reap og Ankor templene:

Klokka 7 om morran og turistfri utsikt over Ankor innsjoen. Ankor templene er det storste tempelkomplekset i verden. Omraade er enormt og bestaar av et ukjent antall templer. Mange av de er fremdeles uoppdagde og de som vet om de bevarer hemmligheten som en skjelden skatt. Templene er baade hinduistiske og buddistiske fordi kambodsja var hinduistisk for det ble buddistisk. Templene er en herlig estetisk blanding av begge religionene og det er ikke alltid like lett aa se forskjell. Det er derimot ganske lett aa dromme seg bort til en fjern tid med munker, konger og palasser og forestille seg hvordan alt har sett ut en gang.

I hvert tempel er det et buddistisk alter og en nonne som tenner rokelser.


Templet fra thumb raider filmen.

Tempelklatring slaar aldri feil!

Forste bilde av alle 4, ganske svette og klamme etter aa ha klatret opp paa toppen av et tempel.

Det storste, mest kjente og best bevarte av alle templene Ankor Wat.


Det fineste templet etter min smak. Paa alle kuplene er det 4 buddahhoder, en for hver himmelretning.



Fantastiske mr Tea! Tuk tuk sjaaforen som taalmodig kjorte oss rundt i 3 dager i strekk. Han vokste opp rett ved Ankor wat og hadde full peiling paa naar det var best aa besoke de forskjellige stedene for aa unngaa de innvadrende massene av japanske turister. Litt beskjeden fyr, men myknet opp etter som dagene gikk. Dette er andre dagen hvor han har laant brillene mine, som han tydeligvis syntes var veldig fine for neste dag hadde han kjopt like!

Tuk Tuk Tur!


De flytende landsbyene paa kambodsjas stoste innsjo Tonle Sap:

Naa er det torketid saa vannstanden er lav og husene staar paa store paaler i vannet.


Ikke saa aller verst utsikt fra restauranten.

Den flytende skogen, helt magisk! AK paastaar det er som i filmen the notebook, for de som har sett den.

Det spilles mye volleyball i Kambodsja. Tipper det er nasjonalsporten.

Froken Fryd:)




Siem reaps spesialitet er fotbad med fisker som spiser de dode hudcellene dine, et annet alternativ er massage by a blind person. Vi gikk for den noe mer tradisjonelle Khmer massasjen som gikk ut paa at en liten kambodsjansk dame klatret rundt paa deg mens hun toyde og boyde paa det som gikk ann aa toye og boye paa. Ganske saa deilig.

4 kommentarer:

  1. OioIOi, tror jeg må ta turen tilbake til sørøst-asia, dette så jo helt fantastisk ut! Kjempefine bilder;-) Jeg kjenner reiselysten vokse litt for mye i magen og gleder meg til å høre mer om turen!

    SvarSlett
  2. Jassaa ja, saa det ble massasje! Jeg og Mona har benytta de siste dagene til aa skreddersy noen klaer og kjoepe enda flere ting, som vi av plasshensyn maa baere rundt paa i haandbagasjen.. Bildene fra floating forest var kjempefine! Kos dere masse resten av turen! - men det tror jeg forresten dere greier helt fint.

    SvarSlett
  3. Ja reiselystyen kommer fort snikende i det kalde vintervaeret hjemme i norge! Jeg drar gjerne tilbake sammen med deg synnove:)

    om det ble massasje ja, en skikkelig treningsokt! foltes veldig bra etterpaa da, saa bra at jeg glemte mine egne sko paa massasjesentret og stakk av med dems altfor store flippflopps. Er blitt litt syk etter at dere reiste da, tror det er fordi vi savner dere!:)

    SvarSlett