onsdag 15. desember 2010

Ha Noi !

Hanoi er et virrvarr av folk, mopeder, gater og tusen smaa butikker hvor du kan kjoepe alt mulig krimskrams. Vietnameserene er blide og vennlige (se dama under), og fniser stadig vekk sjenert av oss. Temperaturen i Hanoi er for tiden som en fin norsk sommer, det vil si tildels regn og 15 grader og tidvis sol.

Hvis du lurer paa hvos du skal kjoepe julepynten saa foreslaar jeg Hanoi. Her er utvalget enormt.
Trafikken i Hanoi er et kaos ut av en annen verden. Du maa foelge stroemmen og for all del ikke stoppe opp. Jeg harbare blitt paakjoert to ganger i loepet av ett doegn, men heldigvis var det bare moped saa det gikk fint! Vi har funnet ut at det er lurest aa alliere seg med de gamle damene som varsomt geleider oss over gata.


Hanois innsjoe Hoan Kiem.

Inngangen til Ngoc son tempel.

Tro det eller ei, men vi vaakna kl 05.30 og stod opp!! Her er vi ute aa spaserer kl 07.00 og betrakter alle vietnameserene som utfoerte morgen Tha chi.

Fra Hanois tidligere fengsel Hao lo som paa folkemunnet blir kalt Hanoi Hilton. Her har det sitti baade vietnamsere og amrikanske soldater ( bla John McCain). Polert bilde av de amerikanske soldatenes fangeopphold og stedet bar preg av en generell daarlig stemning.


Gatemat er baade enkelt og billig, men folk ler hoeyt av AK naar hun etterlyser vegetarmat. De vifter oss bort og sier "dere er i Vietnam naa".

I kveld tar vi nattoget videre til Hue i Sentral Vietnam. Der er et forhaapentligvis litt varmere og litt mindre trafikk.

o

1 kommentar: